Broerdijk 62 - 6523 HB Nijmegen - 024 3223718

Kies Home CV workshops en trainingen foto's facebook:


"Theater maken, delen, doorgeven en verbinden"

In haar loopbaan van theatermaker, regisseur is bij Joos de combinatie van theater en muziek de rode draad.
Zij begint eind jaren zeventig als zangeres bij de rock & rollband Josephine & the Jukebox en maakt jarenlang deel uit van de talentvolle zanggroep Hoek van Holland.
Vanaf 1984 combineert zij haar muzikale kwaliteiten met haar theaterambities. Ze studeert in 1988 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.
Ze regisseert en werkt met zeer diverse groepen en uiteenlopende leeftijden, die allemaal de liefde voor theater en muziek gemeen hebben.
Joos maakt voorstellingen met professionals als ook met amateurs, vaak ook in combinatie met elkaar.
Zowel voor de grote zaal, als ook kleine en intieme producties en voorstellingen op locatie.
Ze werkt ook in opdracht en maakt voorstellingen en presentaties voor en met bedrijven en instellingen.
Ze regisseert bestaand materiaal, maar veel meer nog maakt ze - altijd i.s.m. andere kunstenaars - nieuw repertoire voor theater, musical- en muziektheater.
Daar ligt haar hart: bij het maken van nieuwe stukken, dicht bij de mensen, waarbij muziek steeds weer - en steeds meer - een belangrijke inspiratiebron is.
In het werkproces geeft ze bij de start van een productie, cursus of training graag het onderzoek vrij baan, wel altijd vanuit een concrete aanpak.
Joos kent een heldere hand van regisseren waarbij ze de lat graag hoog legt, wat wel eens wat frictie geeft.
Door vast te houden en trouw te blijven aan haar eigen standaard, in combinatie met haar degelijke vakmanschap, weet ze steeds weer uitdagend en toegankelijke producties te maken voor een uiteenlopend publiek en worden haar voorstellingen enthousiast ontvangen. Joos werkt nauw samen met Theo Hoek, componist en tekstschrijver.

Naast het maken van voorstellingen geeft Joos ook theatercursussen- en workshops.

Kies Home CV klik hier